За пети път в Община Горна Оряховица ще се проведе инициативата „Подари усмивка”

Мисия

24-02-2019, 15:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 3500 мартеници ще бъдат раздадени на 1 март

Над 3500 мартеници ще бъдат раздадени на 1 март в рамките на инициативата „Подари усмивка”, която ще се проведе за пета поредна година в Община Горна Оряховица. Червено-белите символи на пролетта са изработени от деца от детски и учебни заведения на общината, от потребители на Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и самодейци от читалищата в съставните селища.

Мартениците ще бъдат подарявани на случаен принцип на гражданите на няколко места в Горна Оряховица – в района на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, на ЖП Гара Горна Оряховица, в район на парк „ Пролет“ и магазин „Макс Марк“, в района на Спортна зала „Никола Петров“ и парк „Детски кът“ и на пл. „Атанас Буров“.

Инициативата „Подари усмивка“ ще стартира точно в 11.00 ч. в цялата община. В раздаването на мартениците ще се включат деца и ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“, ПГЛПИ „Атанас Буров“, СУ „Георги Измирлиев“, спортни клубове и Балет „Етна“.

Акция за раздаване на мартеници ще има и в населените места на Общината.

На 1 март традиционно мартеници ще получат и потребителите на Домашния социален патронаж.

Над 800 мартеници Община Горна Оряховица изпрати и на побратимените градове. Те са бяха изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов