Призови места за футболистите на ФК Изгрев 93

Спорт

25-02-2019, 14:06

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те участваха в VI-ти Международен турнир по футбол за купа Сандански

Международният турнир „САНДАНСКИ КЪП 2019“ събра за пореден път в гр. Сандански детско – юношески футболни отбори от страната и чужбина.

ФК Изгрев 93 от свищовското село Царевец взе участие в престижния турнир и заслужено достигна до призове в две от възрастовите групи. За пореден път малките футболисти доказаха, че мястото им е сред най-добрите, а високото ниво на подготовка и силното желание за успех донесоха на спортистите първо и второ място в турнира.

Възпитаниците на треньора Ангел Ангелов, от набор 2009/10 г., заслужено вдигнаха Купа Сандански и станаха шампиони във футбол 7, след четири поредни победи. В първия мач футболистите на Изгрев 93 се наложиха над миналогодишния шампион на турнира, македонския ФК Биджо – Куманово с 3:0, а през следващите два дни постигнаха  категорични победи над ФК София спорт – София с 0:4 и над ФК Металург 2 – Перник - с 0:8. Финалната среща, донесла заслуженото първо място и златните медали на ФК Изгрев 93 се игра срещу ФК Металург 1 и завърши с резултат 0:1 за шампионите.

Във футбол 5 отборът на ФК Изгрев 93, набор 2010/11, също се представи на много високо ниво и след 5 изключително динамични срещи, се окичи със сребърни медали от международния турнир.

Достойно представяне направиха и спортистите от футбол 9, водени от президента на клуба Милен Иванов. Те заеха почетното 5-то място, като само 1 точка не им достигна в груповата фаза, за да играят за медали.

Треньорът Ангел Ангелов изрази радостта си от отличните резултати на своите футболисти и им благодари за старателната игра, както не пропусна да благодари и на основния спонсор на отбора – почетният гражданин Ганчо Ламбев, чиято финансова подкрепа прави възможно участието на футболистите в национални, и международни турнири.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов