„Настолен град“ събра в Търново стотици играещи през мразовития уикенд

Животът

25-02-2019, 15:05

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 450 души се включиха и в томболата с награди

Третото издание на фестивала “Настолен град” в събота и неделя събра в Mall Велико Търново над 700 души. Гостите на събитието опитаха много различни игри, че дори и топли-топли прототипи, представени от самите им автори. Опитните играчи пребориха сили в пет турнира и един вълнуващ куиз с фантастична тематика.

“Имаше гости на събитието, които играха с нас от сутрин до вечер и двата дни, че и на фестивалното парти в събота вечер. Целта ни като организатори е да споделим с повече хора нашето хоби и сме щастливи, че “Настолен град” отново го постигна. Видяхме как малки и големи искрено се забавляват. Питаха ни многократно не може ли фестивалът да се случва по-често от веднъж в годината”, споделя горнооряховчанинът Ивайло Драганов, създател на фондация “Да играем”, която организира за трета поредна година “Настолен град”.

“Рано е за финална равносметка, но с над 700 гости със сигурност надминахме по посещаемост изданието през 2018 г. В следващите дни ще потърсим обратна връзка от гостите, партньорите и доброволците на събитието, за да оценим как се справихме и как през 2020 г. фестивалът ни да стане още по-добър”, допълва Ивайло.

Над 450 души се включиха и в томболата с награди, а състезателите в петте турнира по CATAN Big Game, Каркасон, Кингдомино, Атаката на катериците и Yu-Gi-Oh бяха около 100. Огромен интерес предизвика и фантастичния куиз на ShadowDance, които много бързо събраха максималните шест отбора и пред голяма публика провериха знанията им в няколко категории: фантастични книги, фантастични филми и сериали, настолни игри и видео игри.

“Благодарим на Mall Велико Търново, че за втора поредна година подкрепи нашето събитие и приюти стотици играещи на светло и топло в този мразовит февруарски уикенд. Благодарим и на Община Велико Търново за финансова подкрепа и включването в Културния календар за 2019 г.” добавят от “Да играем”.

Датите за следващото, четвърто издание на “Настолен град” са 22-23 февруари 2020 г. Запишете ги!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов