СУ „Вичо Грънчаров“ отбеляза Деня на розовата фланела

Велико Търново Лайф

27-02-2019, 14:41

Снимка:

СУ "Вичо Грънчаров"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците от начален етап изработиха табло с мото „Не на подигравките“

Най-малките от СУ „Вичо Грънчаров“ се включиха активно в инициативата за противодействие на тормоза в Деня на розовата фланелка. Учениците от IIв клас изработиха розови хартиени сърца, които подредиха във формата на тениска. Заедно с първокласниците проведоха игра „Нишката на приятелството“. Чрез нея демонстрираха как може да направим добро и изпратиха своите послания за толерантност, взаимопомощ и уважение.

Учениците от начален етап изработиха табло с мото „Не на подигравките“. Второкласниците се включиха в изработването на хартиени фланелки за всяко дете. Посланието им бе: „Не на тормоза, но не за ден“!

Третокласниците представиха табло с примери за толерантност, написани върху изрязани детелини и детски ръчички.

Шестокласниците казаха „Стоп на тормоза“, като залепиха розови стикери на блузките си. Седмокласниците демонстрираха игра, чрез която показаха здравината на приятелството. Те заплетоха мрежа от прежда и върху нея поставиха различни предмети. Посланието бе: „Заедно можем повече!“. Те продължиха с играта „Влез в обувките на другия“, като влизаха в различни роли, за да се поставят на мястото на дете, което е тормозено.

Учениците от гимназиален етап също се включиха активно в инициативата, като се информираха за различните форми на тормоз, проведоха беседи по класове. Заедно със своите ръководители залепиха розови стикери и облякоха  розови фланелки, за да покажат важността на своето послание: „Да бъде светлина!“

Родителите също подкрепиха инициативата, като беседваха с децата в час на класа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов