21 ученици от цялата страна идват във Велико Търново за майсторски класове

Животът

01-03-2019, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те ще са с участието на проф. Йосиф Радионов и Калоян Трифонов

21 изявени ученици от цялата страна са се записали в майсторския клас по цигулка, виола и контрабас, организиран от сдружение „Силания” във Велико Търново. 13 от тях, от 3 до 12 клас, ще репетират цигулка, а останалите – 6 до 12 клас контрабас. Децата са от музикални училища и са подбрани от своите преподаватели.

Датите на майсторските класове ще са 2, 3 и 4 март. Те ще са с участието на проф. Йосиф Радионов – цигулка, виола и Калоян Трифонов – контрабас. Корепетитори ще са Зорница Радионова и Дора Христова.

Майсторските класове на сдружение „Силания”, с председател цигуларката Дочка Михова ще се проведат в читалище „Надежда 1869“ от 10.00 часа. След края им, преподавателите ще изнесат концерт на 3 март от 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, а учениците на 4 март от 15.00 часа.  Майсторските класове са по случай 150 годишнината от основаването на читалище „Надежда”, 120 годишнината от рождението на Панчо Владигеров, празника на град Велико Търново и Националния празник  – 3 март. Осъществяват се под патронажа на Общината и читалището.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов