С тържествен ритуал и фолклорен концерт горнооряховчани честват 3-ти март

Мисия

02-03-2019, 10:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Налага се временна организация на движението

С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник - 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 141 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителката Ивелина Колева, която заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

Заради честването на 3 март (неделя) се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.45 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъдат участъкът от кръстовището на ул. „Георги Измирлиев“ с ул. „Цар Освободител“ до НЧ „Напредък – 1869“; кръстовището на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Янко Боянов“ и кръстовището на ул. „Елена Грънчарова“ с ул. „Св. Княз Борис І“. Движението ще бъде отбито по обходен маршрут, включващ ул. „19-ти февруари“.

Чествания по повод 141 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов