Ловно-рибарското дружество в Елена чества 120 години

Мисия

02-03-2019, 14:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Киноложка и трофейна изложби и ловен събор са част от празничните прояви

Навършват се 120 години от основаването на Ловно-рибарското дружество „Сокол-1899“ в град Елена. По този повод сдружението е подготвило програма за тържественото отбелязване на годишнината, която включва интересни събития от месец май до месец декември. За подготовката и организацията на честването е изграден Организационен комитет с председател Тихомир Кузманов, председател на СЛРД „Сокол-1899“ и негов заместник зам.-председателят на сдружението Симеон Кънчев. В организационния комитет са включени Йордан Йорданов, Стоян Стоянов, Димитър Ковачев, Йовко Спасов и Димитър Добрев – съответно, председатели на ловните дружинки в Дрента, Буйновци, Яковци, Разпоповци и Тодювци, Сашо Топалов, Иван Ботушанов и Тодор Тодоров – членове на дружинките в Яковци, Буйновци и Разпоповци.

 

Големият ловен събор под мотото „120 години СЛРД „Сокол-1899“ град Елена“ ще бъде на 3 август от 10 часа на Неювската поляна.


На 4 май на язовир „Палици“ от 8.30 часа започва детски турнир по риболов под надслов „Детето риболовец живее без дрога“, организира се съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.


Снимкова и трофейна изложба под надслов „Природа, родолюбие, красота“ ще бъде открита на 20 май от 16 часа в зала 101 в сградата на общинската администрация.


Киноложка изложба, организирана съвместно с Ротари клуб гр. Елена в рамките на Ден на лова и отмората в Еленския балкан, ще има на 15 юни в парка на комплекс „Тихия кът“, начало 9 часа.

Състезанието по ловна стрелба е на 29 юни от 8 часа на ловното стрелбище на СЛРД „Сокол-1899“.


Голямата ловна вечеринка ще върне спомените за вечеринките в Елена от едни стари времена. Тя ще бъде на централния площад на града на 13 декември от 17 часа.

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)