Доброволци зарадваха самотни и възрастни хора от Търново и Горна Оряховица с топъл обяд

Животът

02-03-2019, 10:59

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нуждаещите се получиха пакети с хранителни продукти, акцията продължава и за Великден

Завърши акцията „Имам нужда от ТЕБ“, организирана от фондация „Дякония и мисия“&приятели. В продължение на месец и половина в три пункта във Велико Търново (Православния център „Проф. Тотю Коев“ и храмовете „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“) и в клуб „Вселена“ в Горна Оряховица се събираха трайни хранителни продукти. Десетки дарители от Велико Търново, Севлиево, Сливен и Габрово се отзоваха на призива и изпратиха дарения. На 1 март и в навечерието на националния празник, самотни възрастни хора в Горна Оряховица и бездомни в Горна Оряховица и Велико Търново получиха пакети с храна и топъл обяд. Обядът за възрастните хора беше приготвен и дарен от редовния дарител в кампании за бездомни Вики Тюфекчиева, собственик на верига заведения във Велико Търново и региона, а обядът за бездомните в Горна Оряховица – от Севдалин Кръстев, собственик на клуб.

Самотните възрастни хора получиха и празнични картички с пожелания за 1 март и настъпващата пролет, изработени с много любов и старание от децата от III клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Долна Оряховица, с класен ръководител госпожа Караколева. Заедно с екип на дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица, Стефка Кънчева – директор на фондацията и Мария Атанасова – доброволец и студент в Православния богословски факултет на ВТУ, посетиха самотните възрастни хора, а бездомните имаха възможност да получат пакети храна и обяд в клуб „Вселена“ в Горна Оряховица.

Организаторите на кампанията „Имам нужда от ТЕБ“ – фондация „Дякония и мисия“, Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев – изказват най-искрена благодарност на Боряна Кирилова - директора на дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Горна Оряховица и нейния екип, благодарение на които бяха посетени самотните хора, на десетките сърцати хора, които се включиха в кампанията, на редовните дарители в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева и Николай Рашков, на Ралица Величкова от читалище „Христо Козлев“ в гр. Долна Оряховица. Фондация „Дякония и мисия“ продължава да събира трайни хранителни продукти, с които ще зарадват самотни възрастни хора и бездомни за Възкресение Христово в нова инициатива, под надслов „Пасхална радост“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов