Генчо Генчев: Нека сторим дълбок поклон пред светлата памет на героите!

Мисия

03-03-2019, 10:57

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на Община Свищов

Скъпи съграждани,

 

Имам честта да ви поздравя с националния празник на България.

На Трети март 2019 г. се навършват 141 години от края на Руско-турската война (1877-1878), ознаменуван от Санстефанския мирен договор, донесъл на страната ни дълго жадуваната Свобода.

Победоносният поход към национално освобождение, строшил вековните окови на петвековното османско подтисничество, започва от свищовския дунавски бряг през нощта на 26 срещу 27 юни 1877 г., за да може година по-късно страната ни да се върне на европейската карта.

Трети март е връхната точка на многовековната борба на българския народ за национална независимост и суверенно развитие. Това е денят на победата на несломимия български дух, който отказа да се примири с трагичната си съдба и денят, който бляскаво ознаменува началото на нова епоха на самостоятелно политическо, духовно и културно развитие на българската държава.

Всички българи днес трябва да помним миналото и да знаем за трудния и дълъг път към свободата, по който са вървели Паисий и Софроний, Левски и Апостолите на Априлското въстание, Ботев и всички знайни и незнайни борци за нашата независимост. Заслужено трябва да възпоменаваме героичния подвиг на онези храбри руски, украински, белоруски, финландски и румънски воини, които се сражаваха за нашата свобода. Длъжници сме на всички смели българи – духовници, културни дейци, хайдути, революционери и опълченци, които доброволно се пожертваха в името на родината.

Думите са безсилни да опишат нашата благодарност, уважение и възхищение пред техния подвиг.

Нека сторим дълбок поклон пред светлата памет на героите.

 

Честит празник!

 

Генчо Генчев

Кмет на община Свищов



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов