Голямо българско хоро се изви в двора на СУ „Вичо Грънчаров“ за 3 март

Велико Търново Лайф

03-03-2019, 11:13

Снимка:

СУ "Вичо Грънчаров"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

350 лв. събраха учениците на благотворителен базар за знаме

За втора поредна година в двора на СУ „Вичо Грънчаров“ се изви хоро в навечерието на Националния празник на Република България – 3 март. Ученици и учители посрещнаха първия мартенски ден, облечени в народни носии. На 1 март бе организиран и благотворителен базар, на който се предлагат ръчно изработени мартеници. Инициативата е на участниците в проекта „Единни и толерантни към интеграция“ и на тазгодишните абитуриенти на СУ „Вичо Грънчаров“. Сумата, която бе събрана, е на стойност 350 лева. Събраните средства ще отидат за знаме на училището.

С изпълнение на химна събитието плавно премина към следващият в календара мартенски празник. За втора поредна година в горнооряховското училище извиха хоро в навечерието на Националния празник - 3 март.

Всъщност събитията за празника започнаха още на 28 февруари, когато Литературен клуб „Калиопа“ към СУ „Вичо Грънчаров“ представи музикално-драматургична композиция по стихове на Христо Ботев, а Росен Тонев от V Б клас показа колко добре е усвоил свиренето на гайда.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов