Инж. Дилян Млъзев : Трети март е ден на нашата признателност и преклонение пред подвига на героите

Мисия

03-03-2019, 11:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на Община Елена

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Трети март е повратна дата в нашата история, която слага край на Руско-турската война и бележи началото на свободна България. Преди 141 години, след петвековно отсъствие, държавата ни се възстановява на европейската политическа карта, а българският народ възвръща своята духовна, културна и политическа свобода.

Трети март е ден на нашата признателност и преклонение пред подвига на героите. Да не забравяме саможертвата на хилядите руски войници и офицери и на българските опълченци, които рамо да рамо защитаваха Шипка, Плевен, Стара Загора, всяка педя от родната земя. Днешният празник ни напомня, че жадуваната за Отечеството свобода е резултат от делата на книжовници, будители и революционери, запалили огъня на националното пробуждане и възраждане. Нека помним и осъществим техните мечти и идеали за силна и единна България.

Националният празник ни дава самочувствие и ни обединява като народ, достоен за уважение със славното си минало и градивно бъдеще. В съвременния свят е повече от необходимо все по-често да се обръщаме към тази славна дата от нашата история, където са поуките. Свободата отлита, ако не я пазим и тачим. Независимостта и суверeнитета на родината са ценности, за които и днес трябва да се борим упорито и последователно. Примерът на нашите предци ни показа, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да има ясна кауза. Наш дълг и отговорност е да превърнем България в просперираща европейска държава.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов