Иван Пърчев получи Академичната награда „3-ти март” на Община Велико Търново

Мисия

03-03-2019, 14:23

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата е учредена през януари 2008 г. от Великотърновски общински съвет

Кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов връчи днес Академичната награда „3-ти март”. Това стана по време на тържественото честване на Националния празник пред сградата на Общината. Преди церемонията по връчването председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов прочете решението на местния парламент и го връчи на тазгодишния носител на престижното отличие.

Наградата „3-ти март” е учредена през януари 2008 г. от Великотърновски общински съвет. Присъжда се на курсант или студент от Националния военен университет „Васил Левски”, който е последна година, редовна форма на обучение, има отличен успех от семестриалното следване, с различни изяви в областта на научната, спортна, културна и обществена дейност, без административни наказания.

Наградата се присъжда ежегодно по повод Националния празник на България. Тази година левовата равностойност на наградата е в размер от 5000 евро.

Носител на Академичната награда „3-ти март” на Община Велико Търново за 2019 година e курсант старшина Иван Стоянов Пърчев.

Старшина Пърчев завършва обучението си по военна специализация „Ядрена, химическа и биологична защита и екология” и гражданска специалност „Защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи”. Средният успех от дипломата му е Отличен 5, 75, а успехът от държавните изпити по гражданската специалност – Отличен 6.00.

Иван Пърчев е родом от град Пловдив, петокурсник във факултет „Общовойскови” на Националния военен университет. Владее на много добро ниво английски език (STANAG 6001 3-2-2-2 по стандартите на НАТО). Старшина Пърчев е част от Представителния блок курсанти на военния университет. Бил е на обучение в Будапеща, Унгария по програма „Еразъм+”. Участва в отбора по футбол на малки врати и в отбора по военен трибой на НВУ „Васил Левски”, участник е и в научни конференции.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)