Дебелец се пробуди с хоро на 3-ти март

Животът

03-03-2019, 15:06

Снимка:

кметство дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гости и жители на града се преклониха пред героите ни

С поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите за Освобождението дебелчани, започна тържественото отбелязване на Националния ни празник – Трети март в Дебелец. Пред събралите се десетки съграждани кметицата Снежана Първанова сподели, че всички знаем историческите факти около една от най-светлите дати в историята ни.

„141 години по-късно е важно не само да си припомняме миналото, героизма и себеотдаването на предците ни. Важно е дали сме научили поуките и последвали примера на хилядите знайни и незнайни мъже и жени, дали живота си за свободна България. Днес, по-важно за нас като наследници, е освен да тачим тяхното дело и памет, да се обърнем към себе си, и после заедно и единни от сърце да кажем - „...българин да се наричам, първа радост е за мене.“ – подчерта Снежана Първанова.
След тържествения ритуал гости и жители на градчето се отправиха на поход към местността „Селския баир“. Високо на върха, между двата града / Велико Търново и Дебелец/, всички се хванаха ръка за ръка, споделяйки енергията и единението на духа и тялото, на кръшно българско хоро. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов