Илияна Йотова ще разговаря със студенти във ВТУ за езика на Брюксел

Животът

05-03-2019, 12:59

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дискусията се организира от училището за политика „Димитър Паница”

Българското училище за политика „Димитър Паница” кани на дискусия с участието на  вицепрезидента Илияна Йотова, ръководителя на Информационното бюро на ЕП в България Теодор Стойчев и журналиста от „Дарик радио“ Кирил Вълчев. Те ще говорят със студенти и млади хора във Велико Търново на тема: „Разбират ли младите езика на Брюксел?  Модератор на дебата ще бъде д-р Иван Иванов, преподавател във Великотърновския университет  „Св. св. Кирил и Методий“.

Дискусията ще се проведе на 8-ми март /петък/ в 10.00 часа, в залата на Библиотечно-информационен център, Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", на ул. „Христо Ботев“ №19, гр. Велико Търново.

Дискусията в старата столица Велико Търново е първият от планираните общо пет дебата със студенти, млади хора и уязвими групи в различни градове на България. Те имат за цел да повишат информираността на младите българи по определени теми, свързани с Европейския съюз,  да провокират интереса и ангажираността им към работата на Европейския парламент, както и да обърнат внимание на важността да се упражни правото на глас на предстоящите евроизбори.

Форумът във Велико Търново е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!“, който Българското училище за политика „Димитър Паница“ изпълнява с подкрепата на Европейския парламент. Проектът дава и възможност на младите хора в България да се включат в аудио-визуален конкурс, победителят от който ще спечели посещение в Европейския парламент в Брюксел. Конкурсът вече е отворен за участие. Подробности за него могат да се видят на: https://www.facebook.com/europeandi.bg/.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов