За първи път във Велико Търново ще се проведе изнесен кандидатстудентски изпит на Медицински университет - Плевен

Животът

06-03-2019, 11:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпитът ще е на 9 март

За първа година Медицински университет – Плевен ще проведе изнесен  кандидатстудентски във Велико Търново. Кандидатите ще имат възможност да се борят за място в 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен «Бакалавър» и «Професионален бакалавър». Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

Изпитът в старата столица ще е на 9 март в конферентната зала на хотел „Премиер“ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старопрестолния град представители на висшето училище ще вземат участие в кандидатстудентска борса.

По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности «Акушерка», «Медицинска сестра», «Медицинска рехабилитация и ерготерапия», «Помощник-фармацевт», «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант», «Опазване и контрол на общественото здраве» и «Медицинска козметика» и «Социални дейности».



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов