Ева Майдел : Инфраструктурата на 21-ви век са уменията

Животът

06-03-2019, 20:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Европейската политика става все по-сложна за България, подчерта евродепутатът във Велико Търново

„Инфраструктурата на 21-ви век са уменията. Образованието трябва така да работи с бизнеса, че да бъде стопена разликата между търсенето и предлагането на кадри.” – това заяви днес във Велико Търново евродепутатът Ева Майдел по време на дискусията „Икономически перспективи пред България в контекста на глобалните процеси“. Форумът бе организиран съвместно от Предприемачи ГЕРБ и Фондация „Ханс Зайдел“.

„Европейският съюз остава най-доброто за развитие на бизнеса, но, за да се справим с предизвикателствата, трябва да имаме подходящите хора. В момент, в който Евросъюза търси своята визия, ние трябва да сме активни. Част т държавите искат обща политика за охрана на границите. В същото време бизнесът не може да се развива без свободното движение на хората. А Брекзит е една силна камбана, в която трябва да се вслушаме. Той е риск не само за Великобритания. Ако България остане извън Съюза, ще изгуби достъпа до 500-милионен пазар, както и най-младата и способна част от населението си. Но напоследък се забелязва тенденцията все повече българи да отиват в Европа, да получават най-доброто за себе си като образование и опит и да се връщат у нас.” – каза в старата столица Ева Майдел.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП подчерта, че времето на еднопосочната помощ в Европейския съюз приключва. Все повече народи смятат, че парите им под формата на данъци трябва да отиват в близки държави. И тъй като европейската политика става все по-сложна за България, на страната ще и се наложи да гради все по-сложни коалиции.

Ева Майдел припомни, че благодарение на Предприемачи ГЕРБ е създадено консултантско бюро, от чиито услуги вече са се възползвали над 300 наши предприемачи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов