Рецидивист, мамил възрастни хора, пак застава пред Темида

Крими

07-03-2019, 11:54

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът подлъгвал жертвите си с обещания за евтини дърва

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, мамил с обещание за доставяне на евтини  дърва за огрев.

Обвинението срещу Р. Д. е за това, че на 10.10.2017 г. в гр. Велико Търново,  с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у П. К., че ще му достави четири кубични метра дърва за огрев, с което му причинил имотна вреда в размер на 200 лева, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай.  

Обвиняемият нямал постоянен адрес и живеел на квартири в различни градове. Нямал легални източници на доходи и средства за препитание набирал чрез измами спрямо възрастни лица, изразяващи се в обещание за доставяне на дървесина на изгодна цена и взимане предварително на сумите за дървесината, без обаче след това да им ги доставя. Осъждан е четири пъти за престъпления от общ характер.

На 10.10.2017 г.  обвиняемият бил в гр. Велико Търново. Решил да намери някой възрастен човек, когото да измами. Заговорил мъж, на който обяснил, че щял да кара камион с дърва за  огрев на леля си, която живеела във В.Търново, но тя нямала финансовата възможност да закупи цялото количество и попитал дали познава хора, които да търсят, да си закупят дърва. Човекът се сетил за своя съсед – П. К. и обяснил на обвиняемия къде живее. Обвиняемият веднага отишъл до дома на пострадалия.  Обяснил, че ще му достави четири кубика дърва за огрев на изгодна цена от 50 лева кубика. За да го убеди, че няма нищо съмнително, обвиняемият дори му оставил телефонен номер за връзка и споменал, че се познава със сина му. Убеден от думите му, пострадалият му дал 200 лева,  а обвиняемият обещал, че ще докара дървата на 13.10.2017 г., около 09.00 часа. След като взел парите, обвиняемият нито се обадил повече, нито изпълнил обещаното.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов