„Грозното патенце“ на Андерсен представят в Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

08-03-2019, 08:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува ДКТ „Иван Радоев” – Плевен

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 9 март от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува спектакълът на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен „Грозното патенце“. Това е заглавието на пиесата, чиято премиера ще се състои през този театрален сезон и на сцената на Кукления театър в старата столица.

Сценичният вариант е на Теодора Гълъбова, а постановката, сценографията и куклите – на Дориана Гълъбова. Музикалното оформление е дело на Иван Атанасов. Актьорите, които участват в спектакъла са Анелия Стойнова, Дориана Гълъбова, Ирена Ненчева и Емил Николов.

„Грозното патенце”, една от най-обичаните приказки на Андерсен, оживява пред театралните зрители като спектакъл, разказан с много фантазия и любов. Прекрасната сценография, куклите и необикновеното актьорско присъствие пренасят ценителите на кукления театър в птичия двор – метафора на човешкото общество. Спектакълът разказва поучителната история на малкото пате, което дръзва да отстоява своята правда  като постига отплата за своята упоритост. Едно представление, изпълнено с напрежение, но и с много хумор, което показва житейска мъдрост и вяра в доброто.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов