Осем години затвор за търновец, застрелял клошар

Крими

08-03-2019, 11:57

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мартин Гроздев може да обжалва присъдата си пред Апелативния съд в старата столица

Осем години лишаване от свобода е присъдата за великотърновеца Мартин Гроздев за извършено убийство. Гроздев е признат за виновен за това, че на 29.06.2018 г. в гр. Велико Търново, ул. „Магистрална”, умишлено умъртвил Красимир Маринов на 59 години от гр. Полски Тръмбеш, чрез използване на пистолет.

Признат е за виновен и за това, че в период от неустановена дата до 30.06.2018 г. в гр. Велико Търново държал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия - огнестрелно оръжие – сигнално-газов пистолет марка „Ekol”, модел „Volga”, кал. 9мм. и боеприпаси – 8 броя преработени сигнални (халосни) патрони кал. 9мм. – престъпление по чл. 339  от НК.

 

На 29.06.2018 г., в дома на обвиняемия Мартин на гости дошли съседи,  с които се почерпили с ракия. След като мъжете си тръгнали, Гроздев също излязъл от дома си, като взел със себе си и притежавания от него пистолет. Обвиняемият тръгнал към паркинга пред магазин „К2”. Между паркинга и кръстовището, в стая, оформена край транспортен вход - „тунел” към складовата база, се бил настанил и живеел пострадалия мъж, който бил без дом. Двамата се познавали отдавна, като преди няколко години имали конфликт. Обвиняемият и пострадалият се срещнали на пътя, като между тях възникнал скандал. Мартин Гроздев произвел два изстрела с пистолета в посока към Красимир. Едната сачма улучила бездомника в главата, като пробила черепа му и заседнала в областта на малкия мозък. Пострадалият паднал на земята в безпомощно състояние. Виждайки това, обвиняемият набрал от телефона си номер 112 и съобщил, че до магазин „К2” е видял човек, който едва диша, след това си тръгнал. На място бил изпратен екип на Центъра за спешна помощ, който откарал пострадалия в спешното отделение на МОБАЛ в кома, където на 30.07.2018 г. починал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов