В Ресен над 100 дами отпразнуваха 8-ми март

Велико Търново Лайф

08-03-2019, 18:10

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържеството бе организирано от кметството

На 8-ми март кметство Ресен за поред път засвидетелства своето уважение към ресенските жени с организиране на общоселско тържество в ресторанта на селото.

Над 100 жени заедно отбелязаха своя празник , превърнал се в традиция.

И тази година кметството почерпи жените, а за доброто  им настроение се погрижи певицата Валя Гуглева.

Кметицата на Ресен Йорданка Колева им пожела да бъдат здрави, щастливи и горди българки , да пазят българския дух и българските традиции и все така активно да участват в обществения живот на селото.

От името на Кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов и тази година всяка  жена получи за празника коренче цъфнала иглика за цветната си градина с пожелание за здраве и благополучие , да бъдат както до сега в основата на живота , като продължители на българския род и така всеотдайни към род и родина..

Жените приеха поздравите и му благодарите за пролетните цветя и добрите пожелания.

Децата и младежите от ЦРДМ «Отвори очи» в с.Ресен отправиха чрез ръчно изработени от тях картички мил поздрав към приятелите на клуба зам.кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева – Иванова ,  Директор Дирекция «Социални дейности и здравеопазване»      г-жа Росица Димитрова и към г-жа Благовеста Факирова – Изпълнителен директор на Сдружението на кметовете  в Община Велико Търново.

На празника бяха поканени и дарителите на Клуба на пенсионера сем. Памела и Тони Смит , представители на Английската общност в с.Ресен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов