Делегация от Египет е на посещение във ВТУ

Животът

11-03-2019, 14:40

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите ще изнесат лекции пред студенти и преподаватели

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов приветства делегация от Университета в Ал-Мансура, АР Египет, която е на четиридневно посещение във Великотърновския университет.

Гостите са в нашия университет по линия на програма „Еразъм+“ – мобилност с държави извън ЕС, като в периода 11-13 март 2019 г. ще изнесат поредица от лекции, на английски език, пред студенти и преподаватели в областта на историята, археологията и туризма.

„Много се радвам да видя толкова много приятели от Египет във Великотърновския университет. Посещението ви е знак, че отношенията между двата университета следват своя ход на задълбочаване. Наши студенти вече се обучават в Университета в Ал-Мансура, а ваши вече са във Велико Търново.  Първата крачка вече е направена. Пожелавам ви приятен престой в неповторимия ни град и прекрасен университет.“, каза в приветствието си проф. Хр. Бонджолов.

Към този момент в Ал Мансура се обучават четирима студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, като трима от тях ще изучават арабски език в продължение на три месеца, а техен колега ще учи археология. В нашата Алма-матер за един семестър ще се обучават петима техни студенти.

Програмата на лекциите може да намерите тук: www.bit.ly/2J6jJxY



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов