Гръцки певец разказва в Търново за чудесата на св. Ефрем Нови

Велико Търново Лайф

12-03-2019, 11:59

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представят две книги за светеца

С благословението на Великотърновския митрополит Григорий на 17 март (неделя) от 17.30 часа в храм “Рождество Богородично” в старата столица  ще бъдат представени книгите за свети Ефрем Нови - „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“. Автор на произведенията е журналистът Ангел Бончев.

На премиерата на книгите „Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ в Търново ще гостува гръцкият певец Никос Месогитис, който ще разкаже на присъстващите за своите лични преживени чудеса и за уважението и обичта на гръцкия народ към свети Ефрем Нови.

Самият изпълнител е представител и на Месогийската епархия в област Лаврио, в Гърция. През 2011-а година Никос е един от тримата души, присъствали на отваряне раклата с мощите на свети Ефрем в гръцкия град Неа Макри, малко преди канонизацията на светията.

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.

„Светецът светкавица“ е детската книга за свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов