Представят „Забравеното Средновековие” на проф. Пламен Павлов

Мисия

12-03-2019, 12:41

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието е част от културната програма на община Велико Търново за месец март

Сдружение „Българска история“ и Община Велико Търново канят всички жители и гости на града на официалното представяне на „Забравеното Средновековие“ – най-новата книга от проф. Пламен Павлов.

Само за месец изданието привлече интереса на хиляди читатели и вече е на път да изчерпи първия си тираж. В рамките на 300 страници авторът ни повежда на вълнуващо средновековно пътешествие, чиято цел не е да въвлече читателя в алтернативни или сензационни теории, а да представи по обективен и достъпен начин онези личности и събития, които поради една или друга причина са останали на заден план в историческото ни познание.

Проф. Пламен Павлов е един от най-бележитите български медиевисти. Завършва история във Великотърновския университет, където от 1984 г. е преподавател по история на Византия и средновековните балкански държави. Автор и съавтор на студии, книги, учебници, енциклопедии, художествена литература. Телевизионен водещ, сценарист и консултант. Почетен гражданин на гр. Велико Търново.

Авторът ще представи книгата в Ритуалната зала на общината на 20 март от 17 часа. Събитието е част от културната програма на община Велико Търново за месец март.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов