Една ефективна и две условни присъди за габровци, произвеждали наркотици

Крими

12-03-2019, 15:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Присъдите идват след споразумение с прокуратурата

Окръжен съд - Габрово одобри споразумение по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово, с което трима подсъдими са осъдени за производство и държане на метамфетамин и марихуана.

Обвиняемият М. Г. е осъден на четири години лишаване от свобода при строг режим и глоба 10 000 лв.  Той е признат за виновен за това, че през периода декември 2017 г. – 12.02.2018 г., в къща в с. Чукили, общ.Габрово, при условията на опасен рецидив и в съучастие с И. Т., без надлежно разрешително произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – общо 110,48 гр. метамфетамин и на същата дата държал посочения метамфетамин с цел разпространение.

Признат е за виновен и за това, че през посочения период и място, държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество – туби с тоулен, солна киселина, ацетон, колби, ромпи, вакуум помпи, защитно облекло, маски, противогази, мензури и др. Признат е за виновен и, че на 12.02.2018 г., в лек автомобил “Хонда“, на път в землището на с. Чукили, държал и ползвал радиосредство – устройство заглушител, който излъчва в етера, като заглушител на сигналите на мобилните оператори на територията на страната, без да има за това писмено разрешение.

Обвиняемият И. Т. е признат за виновен за това, че през периода декември 2017 г. – 12.02.2018 г., в къща в с. Чукили, в съучастие с М.Г., без надлежно разрешително произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – общо 110,48 гр. метамфетамин и на същата дата държал посочения метамфетамин с цел разпространение. Същият е признат за виновен и за това, че на 12.02.2018 г., в съучастие с Б. Г., в апартамент в гр.Габрово, без надлежно разрешително  държал високорисково наркотично вещество – конопено растение. За двете престъпления на И. Т. е наложено наказание една година и десет  месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено за срок от четири години,  и глоба в размер на 4 500 лв.

Обвиняемата Б. Г. е призната за виновна за това, че на 12.02.2018 г., в съучастие с Б.Г., в апартамент в гр. Габрово, без надлежно разрешително  държала високорисково наркотично вещество – конопено растение, като й е наложено наказание единадесет месеца лишаване от свобода, което е отложено с тригодишен изпитателен срок.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов