Йорданка Благоева представя в Елена биографичната си книга - velikotarnovo.utre.bg

Йорданка Благоева представя в Елена биографичната си книга

14 март 2019, 13:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Представянето е утре /петък/ от 17 часа

Носителката на два олимпийски медала Йорданка Благоева ще представи пред еленчани биографичната си книга „Босоногата кралица - Йорданка Благоева и седемте стъпки към върха".

Представянето на книгата ще бъде на 15 март /петък/ от 17 часа в зала 101 в сградата на общинската администрация.

Йорданка Благоева е известна със световен рекорд на висок скок - първият световен рекорд за българската лека атлетика. Тя е позната и далече извън спортните среди, защото рекордите не изчерпват поводите за гордост в живота ѝ. Всички крачки по нейния път - жизнен и професионален са белязани не само от предизвикателства и усилен труд, но и от безкрайна радост и осъществени мечти.

Всички наричали Йорданка Благоева босоногата кралица, а причината е прозаична - когато започнала в големия спорт, за маховия крак нямало шпайк и тя скачала боса. Книгата „Босоногата кралица" с автор Юлия Пискулийска е разказ за обаятелната личност, за нейната воля да върви напред, за топлото ѝ сърце и непоклатима нравственост, за спортните победи и вечно търсещия дух.

Участниците в срещата ще видят и документалния филм за Йорданка Благоева „Отвъд скока“, събрал славните и трудните моменти от живота на националната шампионка. Режисьор на лентата е Валентина Фиданова-Коларова, а сценарист – проф. Златимир Коларов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета