Младен Маринов: Външен фактор не може да реши проблема с агресията в училище

Животът

14-03-2019, 17:51

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Министърът даде висока оценка на взаимодействието между институциите в област Велико Търново

На брифинг във Велико Търново министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира случаите на агресия в учебните заведения. Според него проблемите няма да се решат с физическа охрана и присъствие на полицай. „Не смятам, че е редно в училищата да има полицай, както и всичко да се гради само на присъствието на някаква охрана. Трябва да видим къде са първо причините за агресията. Трябва да има инициативи, които да ангажират младежите с обществено-полезна работа, с реда в училището. Ако чакаме външен фактор да решава споровете – няма да постигнем ефект”, коментира вътрешният министър.

 

„Моето и на колегите впечатление е, че тука има  отлично взаимодействие и целенасочена работа в една посока. Тя е по-добър обществен ред, който се постига чрез изключителна работа по превенция и бърза реакция между компетентните институции. Смятам, че по определени критерии могат да се черпят положителни практики по отношение на пътната безопасност, телефонните измами, които във Великотърновско са с най-иновативни подходи”. - заяви министърът.

 

Младен Маринов отчете, че жертвите на пътя от началото на годината са със 70 по-малко спрямо същия период на 2018-а. Той обясни, че това се дължи на увеличената административно-наказателна дейност, както и на увеличения размер на глобите. „Административно-наказателната дейност оказва пряко и бързо влияние, има незабавен резултат, защото се бърка на всеки в джоба”, отбеляза  Младенов.

Вътрешният министър подчерта, че МВР няма притеснения с обезпечаването на охраната на предстоящите избори и абитуриентските балове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов