Храна за бездомни и самотни възрастни хора събира Фондация „Дякония и мисия”

Животът

16-03-2019, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта е да зарадват нуждаещите се за Великден

Фондация „Дякония и мисия” В нова благотворителна кампания под надслов „Пасхална радост“, фондация „Дякония и мисия“ продължава да събира трайни хранителни продукти, с които подпомага самотни възрастни хора и бездомни за Възкресение Христово.

Началото бе поставено навръх Неделя Сиропустна  – 10 март, в самото навечерие на Великия пост. Кампанията цели да събере на трайни хранителни продукти (консерви, пакетирани сладки, вафли, бисквити, сухи супи, чай, трайни пакетирани колбаси) за бездомни и самотно живеещи възрастни хора.

Три са пунктовете за приемане на дарения във Велико Търново:

Те са в Православния център „Проф. Тотю Коев“, който се намира в  блок 11 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В него желаещите могат да помогнат през работните дни от 9 до 17 ч. Храмовете „Възкресение Христово“, до парк „Руски гробища“ и „Св. Троица“ в кв. „Света гора“ приемат дарения всяка неделя след св. Литургия.

Пунктове са създадени още - в Горна Оряховица: Бистро „Вселена“ на ул. “Панайот Цвикев” 42 и храма „Свети Три светители“ в кв. „Пролет“, който е отворен всеки ден от 8.30 до 12.00 и от 14.00 до 17.00 ч.;

В Лясковец - хората с добри сърца могат да се отзоват в магазин за дрехи, който се намира на ул. „Трети март“ №8, до пицарията.

Всеки желаещ да се свърже с организаторите на благотворителната кампания, може да го направи на тел. 0886 490 003 и 0876 476 427, както и във Facebook страницата на фондация „Дякония и мисия“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов