Станислава Стоянова: Тодоровден е тържество на идентичността ни като християни

Мисия

16-03-2019, 20:14

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Народният представител от ГЕРБ присъства на кошиите в Драгомирово и Вардим

Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова отбеляза Тодоровден, заедно с жителите на свищовските села Драгомирово и Вардим. Заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, тя присъства на традиционните конски кушии, които се организират в двете населени места.

„Конят е животно, свързано с традициите на народа ни от векове. Днес ние отбелязваме не просто един празник от годишния църковен календар, а тържеството на идентичността ни като християни“. Това каза народният представител в поздравлението си към участниците в конните състезания, жителите и гостите на с. Драгомирово.

В деня, когато честваме паметта на Св. Теодор Тирон – един от стожерите на християнството, в Драгомирово бе отслужен и водосвет. „За съжаление в годините на комунистическата диктатура, тази прекрасна традиция беше прекъсната. Днес сме радостни, че можем да бъдем нейни свидетели и че това е прекрасен повод да сме заедно и да честваме принадлежността си към християнската цивилизация“, каза пред присъстващите Станислава Стоянова.

Тя припомни, че състезателните надбягвания с коне, наречени кушии, се организират за здраве и берекет. „Днес си пожелаваме всички болести да ни отминат. С настъпването на пролетта нека изпълним сърцата си с надежда и обич“, призова депутатът Станислава Стоянова.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов