Красимир Балъков: „Предстоят ни мачове за събиране на точки“

Спорт

17-03-2019, 09:29

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

“Виолетовите” гостуват на “Славия” днес от 17 ч.

Последен мач от редовния сезон предстои на “Етър” в първенството на Първа лига. “Виолетовите” гостуват на “Славия” в двубой, който за тях е без значение за крайното класиране в първата фаза, но евентуалните точки са важни, защото се запазват и в плейофите. Срещата е днес от 17:30 ч. в София, главен съдия е Валентин Железов с помощници Станимир Илков и Мирослав Желев.

“Вече е ясно, че нямаме шанс за шестицата, ясна е и групата, в която ще продължим занапред. Предстоящия мач срещу “Славия” причислявам към по-нататъшните срещи, защото точките са ни необходими. Те играят двойна роля – първо трябва да си осигурим оставане в Първа лига с място сред първите две в четворката, а после да гоним и челната позиция. Така че програмата минимум за четворката е второто място, а максимум – първото. Едва тогава следва борбата за крайното 7-о място. Мачът срещу “Славия” е стратегически и каквото можем да вземем от него, ще бъде добре дошло за преследването на целите ни”, коментира Балъков.

“Надявам се да дойдат повече хора на стадиона в “Овча купел”, така че приветствам решението на домакините да пуснат билетите на символична цена. Колкото повече публика има, толкова по-добра е атмосферата на всеки мач“, добави Красимир Балъков.

Срещата най-вероятно ще пропусне защитникът Венцислав Василев, който,  поради травма през седмицата, тренираше на облекчен режим.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов