СУ „Емилиян Станев” с два предпразнични концерта в старата столица

Мисия

17-03-2019, 16:00

Снимка:

СУ "Емилиян Станев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Песни за Търново събраха в книга възпитаниците на школото

23 песни за Велико Търново събраха в книга възпитаници на СУ „Емилиян Станев”. Изданието излиза с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и ще бъде представено по време на традиционния концерт на училището, посветен на празника на старопрестолния град. Събитието ще се състои на 19 март, от 17,30 часа в голямата зала на Общината. Песните са издирени по интернет. Те са за хор и групови изпълнения. Най- старата „Ние сме търновци” е по текст и музика на Добри Войников, най-новата  е  рап парче за Търново, написано от единадесетокласничката Ралица Нуцова.

Книгата е продукт на работата на децата в часовете по профил „Музика” и „Изобразително изкуство” под ръководството на старши учителя по акордеон Станимир Демирев. Автори на кориците са Стефка Стойкова и Славко Сергеевич. Двамата са зрелостници и са решили да продължат образованието си по графичен дизайн в Русия.

Вторият голям концерт, в който ще участват възпитаните на СУ „Емилиян Станев”, е на 21 март в МДТ „Константин Кисимов”. „Джуниер бенд”  на Йордан Цветанов ще излезе на сцена заедно с „Биг Бенд Велико Търново” с диригент Владимир Бошнаков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов