Никол Христова от СУ „Емилиян Станев” със две златни отличия в Сърбия

Велико Търново Лайф

18-03-2019, 07:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

10-годишната певица участва в международната Олимпиада на изкуствата в Ниш

10 - годишната Никол Христова  се завърна за пореден път с призови отличия, представяйки достойно България и Велико Търново на международната Олимпиада на изкуствата в град Ниш – Сърбия. Там тя се състезава във втора възрастова група със деца от 5 държави и впечатли международното жури, което и присъди престижните 2 първи места и в двете категории, в които се яви.

Златните медали гласовитата болярка завоюва с изпълнението на  българския хит от репертоара на Маргарита Хранова -„Оставаме” и  песен от репертоара на руската звезда Полина Гагарина-„Кукушка”- две много трудни в техническо и художествено отношение песни за нейната възраст.

Никол е възпитаничка на СУ „Емилиян Станев” - музикален профил и вече 4-та година се обучава успешно в класа по поп и джаз пеене на вокалния педагог Петя Кръстева.

В  музикалния форум в Ниш взеха участие 800 деца, представящи се в няколко категории  в различни изкуства от Сърбия, България, Беларус, Русия и Македония. Право на участие в него Никол получи по покана на оорганизаторката Евгения Веда след успешното и представяне на Олимпиадата в София в края на миналата година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов