15 информационни табели указват най-значимите забележителности в Свищов

Мисия

18-03-2019, 17:11

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иновацията е по идея на Туристическия информационен център

По предложение на ТИЦ – Свищов са изработени и монтирани 15 нови информационни табели в град Свищов. Табелите са монтирани пред най-значимите туристически забележителности в крайдунавския град, а информацията на тях е изписана на български и английски език. За всяка от забележителностите накратко е описано най-важното, със съответните свързани дати и събития.

Идеята на ТИЦ – Свищов възниква след множество запитвания от туроператори и групи, които са изявили желание да посетят града през новия туристически сезон. С новите информационни табели посетителите ще могат да се информират на място за историята на съответната забележителност и да се запознаят накратко с част от културното наследство на града.

Ръководството на община Свищов има за цел постепенно да постави информационни табели и на останалите забележителности в града, като междувременно ще бъдат монтирани редица указателни табели, които да улесняват туристите при посещението на обектите.

Към момента, монтирани табели има на паметниците в Градската градина, Часовниковата кула, сградата на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, сградата на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, музейните експозиции на Исторически музей – Свищов, къщата музей „Алеко Константинов“ и църковните храмове в града.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов