Възстановяват тротоара до НЧ „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Мисия

19-03-2019, 10:54

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще бъдат премахнати две от старите брези и ще се засадят 11 нови дървета

Започнаха ремонтни дейности по възстановяване на тротоара от кафе „Империал“ до НЧ „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица. Тази пешеходна зона не попадна в проекта за реконструиране на пл. „Георги Измирлиев“. За възстановяването й, както и на още няколко подхода към градския площад бяха отпуснати пари с постановление на министерския съвет в края на миналата година.

Ремонтните дейности включват подмяна на старата настилката по тротоара от „Империал” до НЧ „Напредък – 1869“, като ще използват същите материали и елементи като на самия площад. Освен това ще се извърши и озеленяване. Ще бъдат премахнати две от старите брези и ще се засадят 11 нови дървета - ликвидамбър. С нови цветни видове ще се оформи и зелената площ пред читалището.

Част от проекта са още изграждане на подходите към двата паркинга около центъра – този зад Панорамата и зад Киното. Предстои ремонт и на пешеходните зони и стъпалата около „Алианц банк” и магазина на „Захарни заводи”. Идеята е цялото площадно пространство да добие завършен вид, като се подобрят условията за преминаване на пешеходците.

Очаква се ремонтът да приключи до Великден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов