Ротаракт с дарителска кампания за Деня на детската книга

Животът

19-03-2019, 12:41

Снимка:

Ротаракт

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта е да се обнови детският отдел в библиотеката към читалище “Надежда-1969”

Дни преди Денят на детската книга младежите 2 април младежите от Ротаракт клуб Велико Търново организират книгодарителска кампания за обновяване на детския отдел в библиотеката към читалище “Надежда-1969”. В периода от 25 до 31 март на определените локации за събиране на детски книги можете да се оставят четива за малчугани от 6 до 14 годишна възраст. Местата са общо 8 - Сити пъб, Самис бар, ТАМ, Kлуб 7, Малкия Интер, Равена и супермаркети Хаджирадеви, а след като приключи срока за събиране книжките ще бъдат обработени и депозирани за подреждане по рафтовете на библиотеката. 

 Към момента детската литература в библиотеката остарява и средствата не успяват да покрият нуждите на библиотеката в първото читалище в града. Сегашните книги се използват за занимания с деца и четения пред най-малките, които все още не умеят сами, а за поставяне на по-големи цели е необходимо разнообразие и нови издания. 

 Затова младежите от Ротаракт призовават всички да си спомним за любимите приказни моменти от детството и да ги споделим със следващите поколения като се включим в кампанията “Дари и емоцията от книга сподели”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов