В Свищов бяха отбелязани 210 г. от рождението на Николай Гогол

Велико Търново Лайф

19-03-2019, 13:30

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата се състоя в Клуб „Щастливеца”

Залата на Клуба едва успя да побере желаещите да се докоснат до творчеството на Гогол и богатата руска душевност.

Слово за живота и творчеството на Гогол изнесе поетесата Веселка Колева, която бе успяла да осъвремени темата: „Това е Гогол – да се замислим над живота“ и да я пречупи през призмата на днешната действителност. В своето слово г-жа Колева призовава да се остави егоистичното „Аз“ и да се върви по пътя към единение и добро. Тя говори за човешките ценности, които трябва да се ценят в „малкия“, обикновен човек. Чрез християнските добродетели като приятелство, съпричастност да се търси смисълът на живота – за нея това е Гогол.

След прочувственото слово на Веселка Колева, рецитаторската група към клуб „Щастливеца“, начело с доайена Богомил Симеонов и членове – Симеон Симеонов, Мария Ангелова, Николай Николаев, Тодорка Георгиева и Петранка Иванова, разсмяха присъстващите с откъс от комедията на Гогол „Ревизор“. След тях, мъжката певческа група – квартет „Свищов“ изпълни популярни руски песни, с които припомниха за близостта на българската и руска душевност. Любимците на клуба за пореден път заредиха своята публика с енергия, която дава надежда и вълнува.

И този път членовете на ККП „Щастливеца“ успяха да съпреживеят заедно обикновените и общозначимите събития, да са в крак с времето, но и да се поставят над него…



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов