Инж. Добрев се срещна с учители и ученици от 4 държави, участници в проект по Еразъм +

Мисия

19-03-2019, 15:15

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите са от Малта, Словакия, Уелс и Италия

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев посрещна днес учители и ученици от четири държави. Те гостуват в Горна Оряховица по проект на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това е първият проект на училището по програма Еразъм + . Инж. Добрев запозна гостите от Малта, Словакия, Уелс и Италия с работата на общинска администрация, с реализираните инфраструктурни проекти, както и с приоритетите за настоящата година.

Проектът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е със заглавие „EU - Adventures.com“ и се осъществява с финансова подкрепа от Център за развитие на човешките ресурси, съфинансиран от ЕС. Училището е партньор с училища от Малта, Словакия, Уелс и Италия. Целта на проекта да се представи културното наследство на всяка от държавите, включително и традиционна кухня, да се насърчат повече хора да откриват и опознават културното наследство на Европа, както и да се засили чувството за принадлежност към общото европейско пространство.

От 17 до 23 март ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на ученици и учители от партниращите държави. Цялата седмица е наситена с богата програма, обмяна на добри практики и представяне на български традиции.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)