Провеждат антикорупционни обучения в училища в Търновско - velikotarnovo.utre.bg

Провеждат антикорупционни обучения в училища в Търновско

19 март 2019, 18:26 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна администрация

Областният обществен съвет за противодействие на корупцията проведе редовно заседание

Областна администрация Велико Търново, РУО - Велико Търново и ТД на КОНПИ - Велико Търново ще проведат поредица от антикорупционни обучения в училищата на територията на областта. Целта е изграждане на антикорупционна нагласа в подрастващите. Инициативата е част от дейността на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията, който днес проведе редовно заседание. Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри срещата и приветства участниците в нея. На дискусията присъства и заместник областният управител Ивета Кабакчиева.
По време на срещата бе акцентирано на организирането и провеждането на антикорупционни обучения на гимназисти в няколко училища в областта. Със съдействието на РУО - Велико Търново първите обучения ще се осъществят до края на тази учебна година.  
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество представи и данните от анкета, във връзка с проект на тема: „Превенция на корупцията като елемент от националната сигурност в контекста на предстоящото влизане на Република България в Шенген“. Презентацията бе представена от д-р Елена Фичерова - заместник ръководител на проекта. На срещата присъстваха и Николай Колев - директор на ТД на КОНПИ - Велико Търново и Ина Минчева - началник отдел към дирекция Превенция на корупцията към КОНПИ. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета