Възпитаник на ВТУ подреди дебютна изложба във Велико Търново

Велико Търново Лайф

20-03-2019, 11:09

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията може да бъде посетена до 1 април

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново вече може да бъде видяна изложба на младия дряновски художник Любомир Йорданов. Той предлага основно творби с темпера и акрил върху платно, като и акварел и графика. Общият брой на произведенията е 57, като голямата част от тях са пейзажи и морски пейзажи, но също така присъстват натюрморти, портрети, сцени от корида. За почитателите на импресионизма изложбата ще бъде интересна в голямата си част. Графиките са основно портрети, а много от пейзажите са рисувани от натура.

Любомир Йорданов е на 29 години от Дряново. Завършил е политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а преди това ПТГ по текстил Габрово със специалност „Дизайн на текстилни площни изделия“. Със семейството си имам малък бизнес, в който работи.

Интересът му към изобразителното изкуство датира от най-ранните му детски години. Най-вдъхновяващите художници за него са Винсент ван Гог, Пол Гоген, Анри дьо Тулуз Лотрек. Но най- много за неговото развитие дължи на  известния художник Антон Антонов, негов съветник и ментор, както и на изтъкнатия творец и педагог Игнат Игнатов.

Първата му самостоятелна изложба беше през 2016 година в Дряново, като там основно представя на вниманието на публиката акварел, въглен и молив.

Изложбата може да бъде посетена до 1 април включително.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов