Солисти на балет „Калина” влизат в националния ни отбор за Световното първенство по танци в Португалия

Мисия

20-03-2019, 14:17

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Танцьорите се нуждаят от дарители, за да представят страната ни в шампионата

Солисти на балет „Калина” – Горна Оряховица се класираха за участие в отбора на България за Световното първенство по танци в Португалия тази година. Денислав Иванов, Кристина Георгиева и Ирен Мари Дочева от балет „Калина” при НЧ „Напредък 1869” Горна Оряховица са победители  на регионалният конкурс Dance Cup Bulgaria в гр.Пловдив и са единствени в област В. Търново, които получиха квота и правото на участие на Dance World Cup 2019, който ще се проведе в Португалия между 28.06- 06.07. 2019 година.

Конкурсът в който участваха талантливите танцьори на балет „Калина” в Дом на културата "Борис Христов", гр. Пловдив, бе квалификационен регионален конкурс за Световно първенство по танци. Денислав Иванов на 16 години, състезател в категория „джуниър”, спечели три първи места в стилове шоу денс, модърн и характерни танци. За танците си „ Неволите на Казака”, оценен с 99 точки / от 100 / , „Прероден” – 96.6 точки и „Враг” – 86 точки, безапелационно спечели специалната награда 100 евро и титлата най- добър участник в категория „Джуниър”.

Кристина Георгиева на 13 години, състезател в категория ,,чълдрен” се касира на второ място с танца ,,Халюцинации” с резултат 93 точки /от 100 възможни/ в стил акроденс и на трето място с танца ,,Елементите на живота” с резултат 90,6 точки в стил модърн.

Ирен Мари Дочева на 14 години, състезател в категория „джуниър”,  спечели първо място за танца ,,Уверена” със сбор от 81 точки в стил джаз, второ място за танца ,,Изгубена в любов” с 82,6 точки в стил характерни танци и второ място с танца ,,В капана на страховете” с 88,3 точки в стил модърн.

Първо място спечели и дуетът ,,Самодива” в изпълнение на Ирен Мари Дочева и Денислав Иванов в категория „джуниър” в стил шоуденс. Талантливите солисти: Денислав Иванов, Кристина Георгиева и Ирен Мари Дочева, са ученици от ПМГ „ В. Друмев” В. Търново, ПГЕЕ „ М. В. Ломоносов” и СУ „ Г. Измирлиев” – Горна Оряховица. Балет „Калина” и НЧ „Напредък 1869” Горна Оряховица се надяват шампионите от област В. Търново да успеят да съберат необходимите им финансови средства, за да представят България на световното първенство по танци в Португалия в края на юни 2019 г. За целта те ще разчитат на дарители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов