Ден на отворени врати във филиала на Варненския медицински университет в Търново

Животът

21-03-2019, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Международна научна конференция ще събере специалисти от България и Битоля

Ден на отворени врати организира за поредна година на 22 март  Филиалът във Велико Търново на Варненския медицинския университет. Той ще се проведе от 10 до 17.30 часа.

Срещите с посетителите ще бъдат организирани в две секции, където ще ги очакват бъдещи медицински сестри и акушерки. Едната ще е „Лаборатория за здраве”. Там желаещите могат да проверят кръвното си налягане и да измерят кръвната си захар, да уточнят индекса си на телесна маса. Тук те ще бъдат консултирани и по въпроси на здравословния начин на живот. „Училище за родители” ще е другата секция. Там ще се предлага информация за първите грижи на новороденото, възстановяване след раждане и отглеждането на бебето.

Международна научна конференция ще започне във великотърновския филиал на Медицинския университет във Варна на 22 март от 13.30 часа. В нея ще участват специалисти от медицинските университети във Варна, Стара Загора, Плевен, от Катедрата по здравни грижи на Техническия университет в Русе, както и гости от Битоля.

130 са студентите във Филиала в четирите курса. В момента 33 бъдещи медицински сестри и акушерки са на преддипломен стаж, а в края на юни им предстоят държавни изпити. На 12 октомври ще се дипломира и първият випуск. Обучението има теоретична и практическа част, която се провежда във Филиала и в базите му.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов