„Огнивото” на Андерсен с премиера в Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

21-03-2019, 10:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Габрово

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 23 март  от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на ДКТ – Габрово. Представлението ще пренесе отново малките зрители във фантастичния свят, създаден от Ханс Кристиан Андерсен. Този път с приказката „Огнивото“ – за войника и царската дъщеря.

Сюжетът следва класическата линия на приказката, споделя Валентин Владимиров, драматург и режисьор на новата пиеса, който за пръв път поставя на сцената в родния си град. Младият творец работи в куклените театри в Русе и Кърджали, гостува като режисьор и в други градове на страната. Актьорите, които ще представят неговата интерпретация по приказката са Радостина Андреева, Жулиета Колева и Богдан Богданов. Куклите и сценографията са на Юлия Лачева. Музиката в спектакъла е изцяло авторска, композирана от Георги Гарчов.

Малките зрители ще проследят историята, в която доброто побеждава. В центъра е поставена темата за споделената любов, а развитието на сюжета дава убедителен отговор, че тя е най-важна в живота. Героите разбират, че за да има любов между двама няма нужда от вълшебства или от огниво, а от сърце – в него се крие чудото.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов