Даниел Панов : Нека всички ценности, които сме наследили от предците си, ги предаваме на бъдещето на България!

Мисия

22-03-2019, 11:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празнично шествие отдаде почит на благодетелите на Търновград

С тържествена Света литургия започна днес в храма „Свети 40 мъченици” празникът на старата българска столица. Официални лица, жители и гости на града се помолиха за здраве и благоденствие положиха венци и цветя на саркофага на цар Калоян в двора на църквата. Пред владетеля се поклониха евродепутатът Ева Майдел, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Любомира Попова, кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов, депутати и общественици. С голямото празничното шествие, начело на което бяха великотърновски ученици, жителите отдадоха почит на благодетелите на града.

Шествието спря пред сградата на община Велико Търново, където стотици търновци и гости чуха официалното слово на кмета Даниел Панов и благослова на Великотърновския митрополит Григорий.

„22 март е празник на българското родолюбие! Още преди 140 години празникът е общонароден по своя характер. Заедно с търновци тогава са депутатите от Учредителното събрание, приело Търновската конституция. С тях са и временните руски управници. Благодаря на вас, скъпи съграждани, че възпитавате децата си в дух на родолюбие и ги учите да познават нашите традиции и обичаи. Че познават славните ни предци и техните дела. Че обичат Велико Търново и работят за престижа на нашия старопрестолен град. Благодаря на хората на науката, културата, на неправителствените организации, на просветителите – заради вас Търновград остава завинаги в сърцата на хилядите гости. Нека да мислим за нашия град и нашата държава и да ги поставим над злободневното ежедневие. Старата столица се утвърждава като град, за който се говори с добро и извън пределите на страната ни. Нека даваме пример за единство! Както Търновград е символ на националното обединение още от времето на цар Иван Асен! Нека не се поддаваме на политическите манипулации! Нека всички ценности, които сме наследили от нашите предци, ги предаваме на бъдещето на България! Нека имаме повече вяра в Православната църква, нега Бог да е с нас! Честит празник, Търново!” – така Даниел Панов поздрави своите съграждани и гостите на старата столица.

Празничната програма продължава с концерт на Любо Киров, Севдалина и Валентин Спасови и музикални формации от община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов