Домашни любимци бяха атракцията на пролетен празник в Елена

Велико Търново Лайф

22-03-2019, 15:36

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

8-годишният Александър Кожухаров спечели състезанието „С дъх на пролет”

Пъстър пролетен празник сътвориха децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Елена. Най-малките негови възпитаници – малчуганите от вокалната група поздравиха децата и техните родители с песни и стихчета. „С дъх на пролет“ бе темата на рисунките и състезанието за аранжиране на цветя, в което победител стана осемгодишният Александър Кожухаров. Второ място също спечели момче – Иван Иванов.

Изложбата на домашни любимци бе най-забавната и атрактивна част на празника. Кученца, котки, рибки, даже и декоративно зайче участваха в надпреварата, а техните малки стопани трябваше да ги представят на журито и да разкажат как се грижат за тях. Децата от малки се научават, че да имаш домашен любимец не е само прищявка, а трябва да си отговорен, организиран и грижовен.

Седемгодишната Виктория Златева убедила родителите си да й купят пет рибки специално за празника, тъй като не бе възможно да доведе своите любимци – смеещите се гугутки и кучето. Христо Христов дойде с тригодишния Рино, ловджийско куче, за което се грижи старателно и редовно извежда на разходка. Сладкото кученце чихуахуа любопитно надничаше изпод блузката на деветгодишната Симге Гюрселова. Момиченцето признава, че домашният й любимец не е от най-послушните и освен любвеобилност проявява и характер.

Десетмесечният котарак Зоро и кучето Випо са четириногите приятели на Виктория Мильовска, които заедно с баба си доведоха на състезанието. Другите две котки оставиха вкъщи. На помощ се притече и бабата на Християна Капасъзова за представянето на гончето Кара. Десетгодишната Андреана Чолакова има голям аквариум, от който донесе три рибки на изложбата. Всичко интересно за своите любимци тя научава от трите енциклопедии за рибите.

Виктория Върбанова споделя, че е намерила своя Дино, вече тригодишен, на улицата. Кученцето не се отделяло от нея, станало й жал и го прибрала вкъщи. Дино заместил любимото й куче, което лоши хора отровили. Нарекли го на името на героя от семейство Флинстоун заради издължената муцунка. Декоративното зайче Бъни на осемгодишната Кристияна Рачева събра децата около клетката и те истински му се радваха.

Берна Аптързакова пък пристигна със своя котарак Ванко, на когото журито даде първо място сред представилите се себеподобни. Зайчето Бъни и рибките на Виктория Златева също са с първа награда. И кученцата на Виктория Мильовска и Виктория Върбанова станаха победители. Децата получиха грамоти и награди, а за домашните любимци имаше ваучери за пазаруване във ветеринарната аптека.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)