Стрийт парад за поредна година зарадва младите търновци - velikotarnovo.utre.bg

Стрийт парад за поредна година зарадва младите търновци

22 март 2019, 18:56 | Мария Христова
 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

 • Снимка:
  община Велико Търново

Кулминацията на празника е тази вечер от 20 ч.

За поредна година по улиците на Велико Търново се проведе традиционният за Празника на града 22 март стрийт парад. Десетки  млади хора се включиха в забавлението, преминало през централната и стара градска част и достигнало до крепостта Царевец.

Кулминацията на празника е тази вечер в 20,00 ч. с аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Едновременно с шоуто, небето над площад „Цар Асен I“ и крепостта Царевец ще бъде обагрено от зрелищна заря.

Празничната програма продължава и през уикенда. Във Велико Търново ще гостува Международният фестивал за анимационни филми „Златният кукер“ - прожекциите са подарък от общината за малки и големи. Филмчетата ще бъдат излъчвани и в събота, и в неделя - от 11,00 и 14,00 ч. в голямата зала на кметството.

Утре в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ е концертът с участието на тенора от Старозагорската опера Симеон Симеонов. Ще звучи музика от учителя Петър Дънов и световна класика. Съботната вечер /23 март/ е отредена за първото по рода си „Парти в парка“, включващо богата концертна програма, съчетаваща фолклор, поп и рок-музика на живо с лазерно шоу и заря. Събитието ще бъде в парк „Марно поле“, а началото му е в 19,00 ч. Входът е свободен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета