22 700 лв. получават пет търновски спортни клуба от Министерството на спорта

Спорт

24-03-2019, 11:27

Снимка:

СК "Етър - Виктори", архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са за одобрени проекти по програмата „Спорт за децата в свободното време”

22 700 лв. получават пет търновски спортни клуба от Министерството на спорта, след като проектите им одобрени за финансиране по програмата „Спорт за децата в свободното време”.

5 100 лв. е помощта за СК по борба „Етър – Виктори 2011”. Клуб „Илия Павлов” получава 4 000 лв. С 400 лв. повече е финансирането за СК „Атлетика – 2012”. Също 4 400 лв. Министерството отпуска за СК „Етър – Стил”, а Клубът по конен спорт „Калоян – 92” е подпомогнат с 4 800 лв.

 

Министърът на младежта и спорта одобри общо 171 проекта на спортни клубове от страната, кандидатствали за изпълнение на Програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2019 г. и определи средства в размер на 916 900 лева за финансиране на одобрените проекти.

През годината Програмата ще се реализира в 64 населени места в цялата страна и ще предостави възможност на около 7 000 деца да се включат в безплатни спортни занимания по 43 вида спорт, под ръководството на 337 квалифицирани спортни специалисти.

Целта на Програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие. Тя дава възможност малчуганите да използват спорта като превенция срещу заболяванията, свързани с ниската физическа активност и заседналия начин на живот, нетолерантността, агресията, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици, формиране и развитие на социални качества. Чрез спортуването децата придобиват умения за работа в екип, толерантност, лидерство, дисциплина, увереност, спазване на правилата и на принципите на честна игра - „Феър плей“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов