Третокласници гостуваха в Областната дирекция на МВР

Животът

27-03-2019, 14:29

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците са включени в проекта „Детско полицейско управление“

Третокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново, включени в проекта „Детско полицейско управление“ проведоха седмичната си лекция в Областната дирекция на МВР в старата столица.  Те посетиха дежурната част, където се приемат сигналите за произшествия и инциденти, наблюдават се камерите за видеонаблюдение, поставени на различни точки в града, координират се действията на патрулиращите екипи и се извършват необходимите справки.
Запознаха се с основните моменти от работата на експертите в РУ – В. Търново.  С особен интерес слушаха и наблюдаваха как се вземат отпечатъци, как се прави криминалистическа регистрация на извършител на престъпление, видяха и базата данни, в която се съхранява информация за всички регистрирани лица.
За първи път ученици гостуваха и в кабинетите на Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – В. Търново. Видяха техниката, с която се изготвят балистична и графологична експертиза, както и установяването на различните видове наркотични вещества.  Междувременно те научиха как се „зарибяват“ с дрога подрастващите, как да я разпознават, за да се предпазват и какви са последиците за здравето от нея.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов