Родителски срещи в бар проведе РЗИ – Велико Търново

Животът

28-03-2019, 14:26

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В интересната проява участваха 85 майки и бащи на четвъртокласници

Традиционната за град Велико Търново поредица от родителски срещи в неформална обстановка проведе през март Регионалната здравна инспекция. Инициативата е организирана в рамките на „Национална програма срещу употребата на алкохол от деца“, „Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.“ и Общинска програма „Здрави деца в здрави семейства“.
Съорганизатори на мероприятията са: Асоциация Родители, Спиритс България, Държавна агенция за закрила на детето, РЗИ – Велико Търново, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Велико Търново и СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица.

По време на родителските срещи бяха дискутирани въпросите за: влиянието на алкохола върху детския организъм и рисковете при ранната му употреба, подходящите начини да се говори с децата на тази тема, без да се обидят, засрамят или отегчат. Родители и учители се включиха в интерактивни игри, чрез които нагледно бяха демонстрирани теоретичните знания.

Инициативата бе приета с голям интерес. В двете срещи взеха участие общо 85 родители на четвъртокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Велико Търново и СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица. Всички те получиха подаръци от организаторите, както за себе си, така и за своите деца.
Родители, педагози и специалисти бяха единодушни, че подобни срещи са много полезни и изявиха готовност да обсъдят и други теми в този формат.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов