Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП): Образованието трябва да отговори на развитието на технологиите

Мисия

30-03-2019, 17:01

Снимка:

пресофис на Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Българският евродепутат участва във форума Educate to create

„Технологиите променят бързо изискванията към образованието. Затова то трябва да отговори с предоставяне на най-търсените меки умения от бизнеса като креативност, умения за убеждаване, сътрудничество, адаптивност. Това са умения, които дават предимство пред все по-развитите технологии като изкуствения интелект, роботиката и облачните услуги. С форум на толкова високо ниво като днешния България показва, че се стреми не просто да следва тенденциите в образованието, но и скоро да започне да ги създава.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на изказването си във форума Educate to create в София Тех Парк на 29 март 2019 г.

„Всички прогресивни цивилизационни процеси са свързани с качествено образование. Затова решението на правителството да постави именно образованието като свой най-висок приоритет и да инвестира огромни ресурси в него, е едно от най-добрите дългосрочни решения, които могат да бъдат взети. Образованието е най-добрата социална политики и затова е и моя лична кауза, за която работя през последните над 5 пгодини заедно със съмишленици от публичния, частния и гражданския сектор.“ Допълни Ева Майдел, която участва в панелна дискусия за уменията на бъдещето заедно с водещи европейски и български експерти в сферата на образованието.

Ева Майдел е инициатор и съосновател на Образование България 2030, което обединява големи компании, малък и среден бизнес, учители и хора на гражданското общество около каузата за качествено българско образование. За четирите години на съществуването си Образование България 2030 допринесе за това темата да е приоритет номер едно на правителството, да имаме близо 2000 ученици, обучени на уменията за успех на 21-и век в рамките на кмпанията „Научи ме да умея“, да имаме изготвени три ежегодни мониторингови доклада, с които мерим развитието на образованието; да участваме със позиции в работните групи за промяна на закона за образованието и да организираме ежегодно най-голямата конференция за образование в България.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)