Организират трудова борса във Велико Търново на 17 април

Животът

31-03-2019, 15:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специалисти прогнозират, че работодателите ще са повече от търсещите работа

Поредната традиционна трудова борса ще срещне работодатели и търсещи работа от област Велико Търново и съседните региони. Тя ще се проведе на 17 април от 10.30 часа в зала „Преслав” на гранд хотел „Велико Търново“ в старата столица. Борсата отново ще е обща, а не специализирана. Има вероятност интересът за смяна на работното място или започване на нов ангажимент да не е голям. Причина за това е ниската безработица през последната година и началото на 2019-а.

„Възможно е дори работодателите да са повече от търсещите”, коментира Бойка Ганева от Бюрото по труда в старата столица. Тя сподели, че в момента търсенето е по-голямо от предлагането. Има нужда от общи работници, строители, оператори в шевното производството. Младите хора предпочитат ангажимент по специалността си.

Четирима са се конкурирали за едно работно място през февруари, отчете Бойка Ганева. Регистрираните безработни са били 1 992-ма. От тях в община Велико Търново – 1 396 души, в община Елена – 392-ма и в община Златарица – 204-ма. Равнището на безработицата за февруари в трите общини е 4.2 процента. То е по-ниско от това за страната и за региона, сочи статистиката.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов