Мария Габриел е водач на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите

Животът

31-03-2019, 16:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На 6-то място е кандидатът от СДС Александър Йорданов

Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ и СДС за предстоящите европейски избори на 26 май. Двете партии представиха днес кандидатите си за членове на Европейския парламент на специално събитие в зала 6 на НДК. На първите места в листата са съответно досегашните евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов.

На 6-то място е кандидатът от СДС Александър Йорданов, на 7-мо – министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, на 8-мо – евродепутатът Емил Радев, на 9-то народният представител Ивелина Василева.

Останалите в листата са Марин Захариев – заместник-кмет на Смолян, Иво Ралчовски – лекар и общински съветник във Враца, народният представител Младен Шишков, новите лица Николай Диков, Камен Костов и Йоана Йончева-Фильова и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. На последното 17-то място е Илия Лазаров от СДС – началник на кабинета на президента на България от 1997 г. до 2002 г. Петър Стоянов.

Кандидатите бяха представени от заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Вярвам, че ще дадете всичко от себе си ГЕРБ да има 8-9 евродепутати, обърна се той към кандидатите. Цветанов обяви, че ГЕРБ ще се регистрира първа на предстоящите европейски избори и благодари на младежите от ГЕРБ, които от 9.00 часа са пред сградата на ЦИК.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова гарантира подкрепата на парламентарния отбор на ГЕРБ за европейския отбор на ГЕРБ, защото само така могат да постигнат победа, която ще е важна за България и за Европа. Важно е да имаме и силен капитан, такъв е нашият премиер Бойко Борисов, посочи тя и отбеляза, че Борисов се вслушва в здравите инстинкти на народа.

На представянето на кандидатите за ЕП присъства премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на СДС Румен Христов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати и членове на ГЕРБ.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)